AMSTERDAM - De Bijlmervliegramp heeft diepe sporen nagelaten in het leven van de mensen die anderen verloren, die gewond raakten, hulp verleenden of ziek werden. Op 4 oktober is het precies 25 jaar geleden dat het El Al vrachtvliegtuig neerstortte op de flats Groeneveen en Klein Kruitberg. In cultureel centrum Imagine IC kunt u vanaf 7 september de expositie ‘Herdenken op Gevoel’ bezoeken. De expositie is de start van een reeks aan activiteiten ter herdenking aan de Bijlmervliegramp.

De tentoonstelling brengt niets nieuws over de ramp maar verkent zijn erfgoed. Erfgoed dat niet alleen op papier en op foto’s bestaat maar zich ook in de hoofden van betrokkenen bevindt. Persoonlijke herinneringen, zoals kindertekeningen gemaakt direct na de ramp, mengen zich in de expositie met formele archiefstukken van onder meer het Nationaal Archief. Cultureel centrum Imagine IC organiseert aanvullend op de tentoonstelling een programma met bijeenkomsten en wandelingen die allen ook raken aan het thema erfgoed maken met emoties rond de Bijlmerramp.

Meer informatie

De expositie ‘Herdenken op Gevoel’ is tot en met 30 november te zien in Imagine IC in de openbare bibliotheek op het Bijlmerplein 393. Tijdens 24H Zuidoost op 16 september organiseert Imagine IC een geluidswandeling en een literaire bijeenkomst rondom 25 jaar Bijlmervliegramp.