AMSTERDAM - Met de kano, tussen de stoeptegels, vanaf de A'DAM Toren of in de nacht. Vier zaterdagen in september en oktober op expeditie in Amsterdam Noord.

Amsterdam is een natuurgebied waar ook mensen wonen. Tussen de stoeptegels en de snelwegen bloeit en groeit van alles. Amsterdam-Noord heeft de donkerste nachten, en je hoeft niet eens ver te zoeken om onder de stoep het Oer-IJ nog te vinden. In september en oktober organiseert Tolhuistuin vier zaterdagen Expeditie Groen in Het Wilde Noorden. Expeditieleiders zijn onder meer schrijfster/theatermaker Marjolijn van Heemstra, stadsvogelexpert van de Vogelbescherming Jip Louwe Kooijmans en ontdekkingsreiziger Arita Baaijens.


Expedities naar Het Wilde Noorden:


19 september // Kano-expeditie over het Oer-IJ en de binnenlanden van Amsterdam met kunstenaar en ontdekkingsreiziger Arita Baaijens en stadsecoloog Geert Timmermans

26 september // The Small Five: een expeditie naar de kleinste nieuwe soorten tussen de stoeptegels met ecoloog en expeditieleider Menno Schilthuizen, die vorig jaar een nieuwe diersoort ontdekte in het Vondelpark

3 oktober // Tot volgend jaar! Trekvogels uitzwaaien op het dak van de A'DAM toren met Thijs de Zeeuw (kunstenaar en ontwerper van dierenverblijven in Artis) en Jip Louwe Kooijmans (dé stadsvogelexpert van de Vogelbescherming)

10 oktober // Naar de stadsnacht, op expeditie naar het donkerste plekje van Noord met schrijfster, theatermaakster Marjolijn van Heemstra en stadsecoloog Fred Haaijen. Sterren zijn amper nog te zien. Wat voor gevolgen heeft lichtvervuiling voor ons, en voor de dieren en planten van de nacht?

Meer informatie en tickets: www.tolhuistuin.nl/expeditiegroen

Kosten voor Expedities zijn €5 (Stadspas), €10 (regulier), behalve 19 september €12,50 (Stadspas), €17,50 (regulier). Er is een beperkte capaciteit. Het vertrekpunt is het Tuinhuis van de Tolhuistuin, navigatieadres: Tolhuisweg 3. Kijk voor de aanvangstijden op de site, de expedities duren 2 uur.