AMSTERDAM - In het kader van de tentoonstelling Verdwenen industrie, die nog tot 1 mei te zien is, organiseert Museum Amsterdam Noord ter afsluiting twee excursies door Noord. Op zoek naar de sporen van het nabije industriële verleden: zaterdag 22 april een fietsexcursie naar de NDSM en zondag 23 april een wandeling door het Hamerstraatgebied en het IJplein.

Onderweg zullen beelden uit de tentoonstelling - en meer - op locatie worden bekeken via een eigen telefoon of tablet: beelden van de hoogtijdagen van de maakindustrie in Noord toen de kanalen nog niet gedempt waren en de werven nog geen kantoorgebouw, atelier of hotel waren.

De fietsexcursie op zaterdag gaat naar de NDSM en voert langs verschillende plekken van het industriële van verleden van Noord, zoals De Vries Lentsch, de Ceuvel en de Fokkerfabriek. Op het NDSM  terrein wordt een bezoek gebracht aan de mijnenveger MAHU. De fietstocht eindigt bij “De Blauwdruk”, het onderkomen van ‘NDSM herleeft’. Rob Post zal daar een impressie geven van de toekomst van het NDSM gebied.

De wandeling op zondag voert via de werf van Verschure langs de Draka naar de Meeuwenlaan. In het restaurant Wilhelminadok zullen beelden van ADM worden vertoond.. De excursie eindigt in Restaurant Stork dat in de oudste fabriekshal van Noord zit. Onder het genot van een drankje wordt de Kromhoutbedrijfsfilm ‘Kracht’ uit 1927  vertoond die daar 90 jaar geleden is opgenomen.

Beide excursies starten om 13.30 bij Museum Amsterdam Noord, Zamenhofstraat 28A. Kosten 10 euro p.p. inclusief consumptie. Reserveer@museumamsterdamnoord.nl