AMSTERDAM - Evelien de Vries, het gezicht achter beauty sales platform MDV Europe, is genomineerd voor de EY Emerging Entrepreneur Of The Year Award 2021. MDV Europe helpt internationale beauty merken met een voet aan de grond in de Europese markt door hun platform in te zetten met meer dan 10.000 retailers, waaronder ook webshops en marketplaces. Voor deze retailers zorgt MDV voor een constante stroom aan innovatieve beauty producten. Het succes van De Vries bleef niet onopgemerkt. Vandaag wordt de nominatie voor de EY Emerging Entrepreneur of the Year Award bekendgemaakt. Samen met 13 andere genomineerden strijdt Evelien om de EY Emerging Entrepreneur of the Year Award, waarvan er 5 uiteindelijk finalist zullen zijn in de finale op 13 oktober.

EVELIEN DE VRIES
Ondernemersdrift stroomde al op jonge leeftijd bij de nu 30-jarige De Vries door het lijf. Een innovatieve Engelse krultang: wat op haar 21ste verjaardag nog een nietsvermoedend cadeau was, diende nog geen half jaar later als de basis van haar eerste bedrijf, MDV Distribution. Tijdens haar studie Frans en Arabisch aan de universiteit van Leeds ging ze de weg op om de producten aan de man te brengen bij kapperszaken. In 2015, tijdens haar master bedrijfskunde, besloot ze het over een andere boeg te gooien en haar businessmodel aan te passen. Ze richtte het beauty sales platform MDV Europe op, een beslissing die leidde tot het runnen van een miljoenenbedrijf op het 26ste. Ze zet zich daarnaast ook in voor het bevorderen van (vrouwelijk) ondernemerschap in Nederland en het Midden-Oosten. Zo is ze business mentor bij de Libanese Ajami Foundation.

MDV EUROPE
De groeiende globalisering heeft tot gevolg dat consumenten in Europa weten wat er wereldwijd te koop is. Hier speelt MDV Europe op in door internationale beauty merken in contact te brengen met retailers op de Europese en Engelse markt. Internationale merken hebben op deze manier snelle, schaalbare en gelokaliseerde toegang tot de Europese en Engelse consument. Aan de andere kant is MDV Europe een centraal platform waarmee on- en offline retailers continu kennis kunnen maken met unieke en vernieuwende internationale merken. Retailers kunnen zo blijven innoveren en differentiëren binnen hun assortiment. Daarnaast kijkt MDV Europe naar mogelijke toekomstige overnames van complementaire partijen om zo het platform te versteken met eigen merken en retailkanalen.

EY Emerging Entrepreneur of The Year
Dit jaar is extra bijzonder: EY Emerging Entrepreneur Of The Year viert haar 25-jarig jubileum. Elk jaar wordt de EY Emerging Entrepreneur Of The Year Award in meer dan 60 landen wereldwijd uitgereikt, het is de meest prestigieuze ondernemersprijs ter wereld. Per land zullen de winnaars hun eigen land representeren voor de titel EY World Entrepreneur Of The Year. “Met de titel zetten we vernieuwend ondernemerschap nadrukkelijk op een voetstuk en moedigen we ondernemers aan om het beste uit zichzelf, hun klanten en hun medewerkers te halen”, aldus EY. De EY Emerging Entrepreneur of The Year Award is een onderdeel van de EY Entrepreneur of the Year Award en is een award speciaal voor aanstormend talent, wiens ondernemingen nog geen tien jaar bestaan. Dit jaar, meer dan ooit, hebben ondernemers zichzelf wegens de onzekere ontwikkelingen van COVID-19 moeten bewijzen. De genomineerde ondernemers hebben zich onderscheidden door middel van visie, energie en hun innoverend vermogen.