AMSTERDAM - ENGIE Nederland, energieleverancier en marktleider in technische dienstverlening, blijft het komende jaar hoofdsponsor van Eye Filmmuseum. Wereldwijd is ENGIE de grootste investeerder in duurzame energie. Voor de wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord en vestigingsplek van Eye Filmmuseum, realiseerde ENGIE de duurzame energievoorziening, onder meer door een bodemenergie-opslagsysteem (WKO). ENGIE en Eye zetten zich samen in voor de duurzame gebiedsontwikkeling van Overhoeks en omgeving. ENGIE is sinds 2017 hoofdsponsor.

Quote Guido Frenken, Executive Committtee ENGIE Nederland: ´Voor veel mensen, voor veel bedrijven en ook voor veel culturele instellingen loopt 2020 heel anders dan verwacht bij de start van het jaar. ENGIE wil graag juist in deze uitdagende tijd het partnership met Eye in stand houden en samen met de medewerkers en klanten van Eye en ENGIE op soms geheel nieuwe manieren blijven kijken naar film, duurzaamheid en educatie. We kijken uit naar ons partnership jubileum in 2021!'

Quote Sandra den Hamer, directeur Eye Filmmuseum: ‘Wij zijn enorm blij met de verlenging van het partnership met ENGIE. Al voor de opening van het museumgebouw werkten we nauw samen op het gebied van energievoorzieningen. Volgend jaar zijn we al voor het vijfde jaar trotse partners. Met ENGIE aan onze zijde kijken we uit naar de viering van het 75-jarig bestaan van het Filmmuseum in 2021. Vrienden ben je in goede en slechte tijden en ENGIE bewijst met deze verlenging een echte vriend van Eye te zijn. Ook is ENGIE voor ons een inspirerende partner op het gebied van innovatie, klimaat en duurzaamheid, vooral natuurlijk waar het gaat om het beheer, behoud en ontsluiting van het Nederlands filmisch erfgoed.´

ENGIE Nederland
ENGIE is een services- en energiebedrijf dat de leiding neemt in duurzame verandering. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services (marktleider in technische dienstverlening) en ENGIE Energie. Met slimme innovatieve technische oplossingen, integrale duurzame gebiedsontwikkeling, energiezuinige smart building oplossingen, en een betrouwbare opwekking en levering van groene energie (wind- en zonne-energie, WKO, groengas, geothermie en waterstof) spelen wij op een verantwoorde manier in op maatschappelijke ontwikkelingen en actuele thema’s in werk- en leefomgeving. Samen met onze klanten en partners zijn we in staat om de energietransitie richting te geven en te versnellen. ENGIE Nederland maakt deel uit van de internationale en beursgenoteerde ENGIE Groep met vestigingen in 70 landen, wereldwijd 150.000 medewerkers en een omzet van 65 miljard euro.

Eye Filmmuseum
Eye Filmmuseum is het enige museum voor film en de kunst van het bewegend beeld in Nederland. De collectie van Eye omvat meer dan 50.000 Nederlandse en internationale films en een veelvoud aan affiches, foto’s, filmapparatuur, boeken en persoonlijke archieven, waaronder de vermaarde Unesco-werelderfgoedcollectie van filmpionier Jean Desmet. Eye bewaart, restaureert en presenteert film; van klassiekers, kaskrakers en vroege avant-gardefilms tot en met de allernieuwste VR-experimenten. In het iconische gebouw aan het IJ organiseert Eye tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma’s die licht werpen op de allervroegste filmgeschiedenis tot aan de meest actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Het filmmuseum toont film in al zijn diversiteit en promoot de Nederlandse film en filmcultuur in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie.