AMSTERDAM - ENGIE Nederland, energieleverancier en marktleider in technische dienstverlening, blijft het komende jaar hoofdsponsor van Eye Filmmuseum.

Wereldwijd is ENGIE de grootste investeerder in duurzame energie. Voor de wijk Overhoeks in Amsterdam-Noord, vestigingsplek van Eye Filmmuseum, realiseerde ENGIE de duurzame energievoorziening, onder meer door een bodemenergie-opslagsysteem (WKO). ENGIE en Eye zetten zich verder in voor de duurzame gebiedsontwikkeling van Overhoeks en omgeving. Voorts zullen ze samen aandacht vragen voor de klimaatcrisis met een klimaatfilmprogramma in het najaar van 2020. ENGIE is sinds 2017 hoofdsponsor.

Guido Frenken, Executive Committtee ENGIE Nederland
'We vinden het leuk om onze wederzijdse inspirerende samenwerking te verlengen. Duurzaamheid bindt ons, het koesteren van mooie films en van de planeet, evenals het op verschillende manieren durven kijken. Film biedt ruimte tot creativiteit in interpretatie en tot het samenbrengen van diverse gezichtspunten. Creativiteit, durf en diverse invalshoeken samenbrengen is ook precies wat nodig is in de Energietransitie! We hebben met Eye en ENGIE een hele mooie combinatie.'

Sandra den Hamer, directeur Eye Filmmuseum
'Wij zijn ontzettend blij met de verlenging van het partnership met ENGIE. Al voor de opening van het museumgebouw werkten we nauw samen op het gebied van energievoorzieningen. Inmiddels gaan we vol trots samen ons vierde jaar in en is ENGIE voor ons een inspirerende partner op het gebied van innovatie, klimaat en duurzaamheid, vooral natuurlijk waar het gaat om het duurzaam beheer, behoud en ontsluiting van het Nederlands filmisch erfgoed. Dit jaar presenteert ENGIE in Eye de finale van Green Quest. En rond de klimaattop 2020 in het najaar hier in Amsterdam presenteren we samen een aantal specials met sprekers en films waar op indringende wijze de problematiek van klimaatverandering verbeeld wordt."

ENGIE Nederland
ENGIE is een services- en energiebedrijf dat de leiding neemt in duurzame verandering. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services (marktleider in technische dienstverlening) en ENGIE Energie. Met slimme innovatieve technische oplossingen, integrale duurzame gebiedsontwikkeling, energiezuinige smart building oplossingen, en een betrouwbare opwekking en levering van groene energie (wind- en zonne-energie, WKO, groengas, geothermie en waterstof) spelen zij op een verantwoorde manier in op maatschappelijke ontwikkelingen en actuele thema's in werk- en leefomgeving.

Samen met onze klanten en partners zijn we in staat om de energietransitie richting te geven en te versnellen. ENGIE Nederland maakt deel uit van de internationale en beursgenoteerde ENGIE Groep met vestigingen in 70 landen, wereldwijd 150.000 medewerkers en een omzet van 65 miljard euro in 2017.

Eye Filmmuseum
Eye Filmmuseum is het enige museum voor film en de kunst van het bewegend beeld in Nederland. De collectie van Eye omvat meer dan 50.000 Nederlandse en internationale films en een veelvoud aan affiches, foto's, filmapparatuur, boeken en persoonlijke archieven, waaronder de vermaarde Unesco-werelderfgoedcollectie van filmpionier Jean Desmet. Eye bewaart, restaureert en presenteert film; van klassiekers, kaskrakers en vroege avant-gardefilms tot en met de allernieuwste VR-experimenten. In het iconische gebouw aan het IJ organiseert Eye tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst en filmprogramma's die licht werpen op de allervroegste filmgeschiedenis tot aan de meest actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Het filmmuseum toont film in al zijn diversiteit en promoot de Nederlandse film en filmcultuur in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma's in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie.