AMSTERDAM - Woningcorporatie Stadgenoot maakt bekend dat Egbert Dekker per 1 september is benoemd tot directeur Vastgoed & Ontwikkeling. Hij is afkomstig van de Alliantie, waar hij de afgelopen zeventien jaar diverse managementfuncties in het vastgoed vervulde. De afgelopen zes jaar was hij daar als manager vastgoed verantwoordelijk voor de regio Amsterdam/Almere.

Anne Wilbers, bestuursvoorzitter van Stadgenoot, licht toe: "Ik ben blij dat Egbert de overstap naar Stadgenoot maakt. Hij beschikt niet alleen over ontzettend veel kennis en ervaring in de corporatiesector, maar kent ook de grootstedelijke context waarin wij opereren. Daarnaast kent hij Amsterdam erg goed. Dat alles is belangrijk gezien de enorme uitdagingen op gebied van nieuwbouw, onderhoud, verbeteren en verduurzamen die voor ons liggen."

Voor zijn huidige functie was Egbert verantwoordelijk voor de vastgoedportefeuille van de Alliantie in Amersfoort en daarnaast ook een periode voor de verbeter- en verduurzamingsprojecten en het planmatig onderhoud van de hele organisatie. Tussen 2005 en 2010 was hij als senior ontwikkelingsmanager bij de Alliantie Ontwikkeling onder meer coördinator voor de regio Amsterdam en verantwoordelijk voor acquisitie. Vanuit die rol was hij nauw betrokken bij de start van de stedelijke vernieuwing in Nieuw-West.

Ook was hij ruim drie jaar werkzaam voor Ymere, en was hij destijds ook al actief in Amsterdam. Zo was hij als hoofd projectmanagement verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwbouw- en renovatieprojecten. Zijn carrière in de corporatiesector startte in het jaar 2000, bij Mitros in Utrecht.

Egbert Dekker over zijn overstap: "Na me zeventien jaar met volle overgave te hebben ingezet voor de Alliantie, kijk ik nu uit naar deze nieuwe stap. Ik voel me enorm thuis in de corporatiesector en draag Amsterdam een warm hart toe. Als sector staan we voor een grote maatschappelijke opgave, ik kijk ernaar uit om daar – samen met alle nieuwe collega's bij Stadgenoot – een bijdrage aan te blijven leveren."

Egbert Dekker volgt Stefan Schuwer op, die deze functie sinds 1 mei op interim-basis vervult.