AMSTERDAM - Iedereen begint weer wat te bewegen en te leven in Amsterdam. Vandaag was zelfs een van de eerste demonstraties na de Corona-tijd!


Keurig op afstand liepen enige demonstranten van hun bord met teksten over Venezuela en de Antillen. Wat men wilde bleef wat vaag..maar zeker er werd weer gedemonstreerd! Even verderop was een van de levende 'Beelden' ook weer terug van weggeweest.. Amsterdam begint overdag weer "te leven".

Een peiling bij winkels in de buurt van de Dam gaf aan; 7 klanten op een dag bij de beroemde "Marjo" parfumerie op de Damstraat. De IJswinkel ging het beter af, De Koninklijke Industrieele Groote Club en Kunstenaarsocieteit Arti et Amicitiae hadden nog gesloten deuren. Bloemen-Zaak 't `Lievertje heeft 80% minder omzet omdat alle kantoren minder of niet afnemen.

De tulpen in de bakken op het Rokin zijn prachtig. De tramconducteurs zitten, na 2 weken afwezigheid weer op de tram , in een eigen 'Corona-werendhokje. En 's avonds dan lijkt het centrum van Amsterdam nog een dorp.. weinig beweging en stille straten en trams.

Studio Dreams Come True