AMSTERDAM - Kindcentrum De Leertuin, de eerste basisschool in de nieuwe Amsterdamse wijk Schinkelkwartier, opende vandaag officieel zijn deuren. Jacques Bettelheim, voorzitter van stadsdeelcommissie Zuid, had de eer het lint door te knippen. “Dit nieuwe gebouw is niet alleen voor de school een nieuw begin, maar ook voor de buurt”, zei Bettelheim. “Dat laat zien hoe belangrijk we scholen vinden.”


Directeur Hanife Sak was blij met de overweldigende opkomst. Het plein voor de school stond vol met leerlingen, ouders, buren en partners van de school. De kinderen en het team van KC De Leertuin waren voorheen gehuisvest aan de Cornelis Krusemanstraat in Amsterdam-Zuid, maar dat gebouw was dringend aan groot onderhoud toe. “Een prachtige kans”, noemde Sak de nieuwbouw dan ook. “Een kans om dromen te realiseren. Om leerlingen nog beter en eigentijdser onderwijs te bieden. Om de school te zijn die we graag willen zijn.” En dat is belangrijk, benadrukte Bettelheim ook. “Goed onderwijs is een bouwsteen voor de buurt en voor de hele stad.”

Onderwijs
Het nieuwe schoolgebouw aan de Generaal Vetterstraat biedt meer mogelijkheden om de ambities van de school op het gebied van eigentijds onderwijs te realiseren. Dat de school oog heeft voor allerlei talenten van leerlingen, bleek vanmiddag ook. De gasten konden genieten van de nieuwe schoolrap, die de leerlingen samen met rapper Moreno Daans ten gehore brachten, en van piano- en vioolmuziek.

Gebouw
KC De Leertuin is gevestigd in een flexibel gebouw van duurzame kwaliteit. Het gebouw ligt als een paviljoen in het groen en grenst direct aan de groene zone langs de Schinkel. Het beschikt over een royaal schoolplein en een buitengymruimte, een unicum in Amsterdam.

KBA Nw West KC De Leertuin is een van de vijf Amsterdamse basisscholen van Stichting KBA Nw West.