AMSTERDAM - Gister vond de tweede editie van de Metakids Obstacle Race plaats aan de Ouderkerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel. Een unieke obstacle race die compleet in het teken stond van Stichting Metakids. Ruim 380 deelnemers hebben obstakels overwonnen voor kinderen met een metabole ziekte.

Dieuwertje Blok opende om 10:30 uur het programma. Vervolgens kwam Pieter van Leusden van CRH Bouwmaten op het podium om een cheque uit te reiken aan Metakids. Hosts van deze dag waren Daniël Dekker en Martijn de Greve. Samen met Dieuwertje Blok maakten zij het opgehaalde bedrag bekend wat door CRH Bouwmaten direct verhoogd werd naar 100.000 EUR.

Om 11:00 uur was de aftrap van de eerste wave waarin het M-bassadors team met Rick Brandsteder, Anouk de Mol en Carly Wijs van start ging. Vervolgens klonk elke 20 minuten een nieuwe startschot voor de andere teams. Bedrijven, families, studenten en BN'ers gingen klimmen, klauteren en kruipen over het parcours. Ze konden vooraf kiezen uit een 2 kilometer Mini Race, 6 kilometer Mega Race of de 12 kilometer Extreme Race.

Finishers werden ontvangen met een medaille door Dieuwertje Blok. "Alle deelnemers hebben het waanzinnig gedaan, met groot enthousiasme en veel doorzettingsvermogen," aldus Dieuwertje. "Deze race staat symbool voor de obstakels waar kinderen met een metabole ziekte dagelijks mee te maken hebben, voor hen staan we hier met zijn allen vandaag." Stichting Metakids organiseert dit event om meer bekendheid te geven aan metabole ziekten en geld op te halen voor meer onderzoek. Een succesvolle tweede editie!