AMSTERDAM - De hele maand juli vinden er in de Mozes & Aäronkerk dagelijks gratis privé concerten plaats. Harpiste Beate Loonstra nodigt je uit om in een 1 op 1 ontmoeting je eigen verhaal te delen, waarna ze daarop geïnspireerd een improvisatie zal spelen. Speciaal voor jou of voor iemand uit je omgeving die wel een harp onder de riem kan gebruiken.

Tijdens dit project, Music in the Making, verzamelt Beate verhalen van Amsterdammers om zo het muziekstuk van de stad Amsterdam te vormen. Van de losse improvisaties maakt ze een collectieve compositie, waardoor de afzonderlijke stemmen van de Amsterdammers worden samengevoegd in één geheel. In dit nieuwe muziekstuk, uitgevoerd tijdens het slotconcert op de laatste dag van het project, kan iedere bezoeker een fragment van zijn eigen privé concert terughoren. Zo ontstaat er een hoopvol geluid waarmee een eenzame periode doorbroken wordt.

Die hoop klinkt 75 jaar na de bevrijding juist vanaf het Waterlooplein. De Mozes & Aäronkerk is van 1 - 31 juli elke dag geopend tussen 12.00u en 16.00u. Een tijdslot reserveren kan gratis via www.musicinthemaking.nl, maar een plekje reserveren kan ook ter plaatse. Regelmatig werken er andere musici en componisten met Beate Loonstra mee, onder wie Kate Moore, Gerard Beljon en Ad Wammes. Zie de site voor een actuele planning. Music in the Making wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Sant’Egidio.

1 - 31 juli dagelijks tussen 12.00 - 16.00, Mozes & Aäronkerk, Waterlooplein Amsterdam.
 Gratis 1 op 1 concerten, muziek geïnspireerd op jouw verhaal. www.musicinthemaking.nl