AMSTERDAM - Vanaf vrijdag 19 maart 2021 krijgen leerlingen van het Berlage Lyceum les op een unieke locatie zodat de leerlingen elkaar en hun docenten weer echt in de ogen kunnen kijken. LOVERS Canal Cruises stelt hiervoor hun elektrische, zero emissie rondvaartboten beschikbaar aan het Berlage Lyceum.Na de eerste dag, zullen er iedere doordeweekse dag 2 à 3 rondvaartboten beschikbaar zijn tot en met 2 april. Aan boord is plek voor ongeveer 20 leerlingen per boot en alle corona maatregelen kunnen er in acht worden genomen.

Harold Kluit, COO van Tourism Group International het moederbedrijf van LOVERS Canal Cruises, stelt: “Ik kwam in contact met Rosanne Bekker, Rector van het Berlage Lyceum, en zij vertelde mij hoe graag de leerlingen weer fysiek les willen volgen en over de beperkingen van de capaciteit in hun mooie schoolgebouw aan de Jozef Israëlskade. Al snel volgde het idee om rondvaartboten in te zetten als leslocatie. Onze moderne rondvaartboten lenen zich uitstekend als alternatieve en unieke locatie. Zo kunnen wij als Amsterdamse rederij een bijzondere ervaring mogelijk maken in een tijd waarin niet veel mogelijk is. Tevens kunnen we op deze wijze iets doen voor Amsterdam en haar schoolgaande inwoners”

Rosanne Bekker, Rector Berlage Lyceum: “Toen ik onze leerlingen en docenten vertelde dat ze les zouden krijgen in een rondvaartboot begonnen ze helemaal te stralen. Eindelijk weer met je klasgenoten bij elkaar, in een boot voor het Okura Hotel. Geweldig!’

Hoewel de boten niet zullen varen als de leerlingen en docenten aan boord zijn, is les aan boord van een rondvaartboot natuurlijk wel een aparte ervaring. Maar het belangrijkste is dat de leerlingen en docenten elkaar weer op een veilige manier kunnen zien zonder gebruik van een computerscherm en camera.