AMSTERDAM - Het kunstgrasveld bij HC Athena is teruggebracht tot milieuvriendelijke grastegels. Deze zijn volledig circulair en waterdoorlatend. De tegels dragen niet alleen bij aan het verminderen van hittestress rondom de bestaande kunstgrasvelden, maar tonen ook inspanningen voor een duurzame sportinfrastructuur. Het project is uitgevoerd door het civieltechnisch bedrijf Griekspoor, in samenwerking met gemeente Amsterdam en GreenMatter.   


Bij de HC Athena legde Griekspoor 1365 vierkante meter grastegels aan. De grastegel is gemaakt van 100% gerecycled kunststof, waarvan de helft afkomstig is van gerecycled kunstgras van versleten kunstgrasvelden. Per vierkante meter wordt 4,4 kilo plastic uit kunstgrasvelden hergebruikt. Met het kunstgras van slechts één hockey- of voetbalveld kan dan ook 2500 meter aan grastegels worden geproduceerd. De andere helft van het materiaal bestaat uit gerecycled kunststof afkomstig uit huisvuil.

De grastegel is aan het einde van zijn levensduur volledig recyclebaar, waarmee het een circulaire en duurzame oplossing biedt voor versleten kunstgrasvelden.