AMSTERDAM - Donderdag 16 en vrijdag 17 juni 2022 vindt in Amsterdam de 35e editie van Kunstschooldag plaats. Na de twee coronajaren kan het evenement eindelijk weer live beleefd worden. Al 35 jaar worden schoolverlaters uit Amsterdam en omstreken getrakteerd op een dag vol kunst en cultuur. 8e-groepers uit alle delen van de stad doorkruisen de stad. Te voet of met het openbaar vervoer reizen ze van en naar de locaties die op hun programma staan.


Ieder groepje volgt een eigen programma met drie verschillende activiteiten. Het aanbod is gevarieerd: concerten,

dans-, theater- en filmvoorstellingen in bekende en minder bekende zalen, rondleidingen in grote en kleine musea, ateliers en broedplaatsen, architectuur- en beeldende kunst wandelingen. Dans-, muziek-, foto- en andere creatieve workshops in muziekscholen, studio's en zelfs in Tot Zo, het eerste en enige uitvaartmuseum dat Nederland rijk is. Optredens van rappers als Nelcon en Ella John, The Dreadful, Orchestra Zoubair en Anas Soudfa. Verhalenvertellers als Eric Borrias, Sahand Sahebdivani, Hakim en Wijnand Stomp.

Bijna vijftig kunstinstellingen, verspreid over de gehele stad, van noord naar zuid en van (zuid)oost naar west, bieden hun medewerking veelal kosteloos aan. Zo werken ze mee aan een uniek en grensverleggend evenement. Voor de 8e-groepers betekent Kunstschooldag een ontdekking en verdieping van hun kennis van kunst, cultuur én van hun stad. De leefwereld van kinderen met de meest uiteenlopende achtergronden en afkomstig uit alle stadsdelen, of ze nu uit Noord, (Zuid)Oost, Zuid, West of het Centrum komen, wordt op deze dag vol kunst en cultuur in alle delen van de stad significant vergroot.