AMSTERDAM - Op 5 en 6 oktober 2019 is NEMO op drie locaties gratis te bezoeken. NEMO Science Museum staat in het teken van energie, bij De Studio van NEMO op het Marineterrein neem je een kijkje op je bord van de toekomst en in het normaal gesproken gesloten depot van NEMO in Amsterdam-Noord bewonder je meer dan 19.500 unieke objecten uit de historische techniekcollectie van NEMO. Voor een bezoek tijdens Weekend van de Wetenschap is geen reservering of kaartje nodig.

NEMO Science Museum
NEMO Science Museum staat tijdens Weekend van de Wetenschap in het teken van energie. Doe een powernap in een tipi, wek energie op uit kristallen en ontwerp je eigen futuristische waterstofauto. Team Eco-Runner uit Delft komt ook naar NEMO mét de auto van de toekomst en hersenwetenschapper Job van den Hurk (Maastricht University) geeft een interactieve kinderlezing over wat er gebeurt in de hersenen tijdens je slaap.

Locatie: NEMO Science Museum, Oosterdok 2
Doelgroep: Alle leeftijden
Openingstijden: 10.00 - 17.30 uur
Info en programma: nemosciencemuseum.nl/weekendvandewetenschapNEMO
Gratis toegankelijk in het weekend van 5 en 6 oktober 2019

Depot van NEMO Science Museum
Achter de deuren van het, normaal gesproken gesloten depot van NEMO, vind je tijdens Weekend van de Wetenschap meer dan 19.500 unieke objecten uit de historische techniekcollectie van NEMO. Tijdens demonstraties met de Van de Graaff generator en de Tesla Coil vliegen de vonken er vanaf en ervaar je hoe het is om (veilig) onder 5 miljoen volt te staan. Doe mee aan de NEMO collectiequiz en ontdek alle bijzondere objecten uit de collectie. Alle deelnemers die de quiz voltooien krijgen een leuke prijs.

Locatie:
Depot van NEMO Science Museum, Strekkerweg 41, Amsterdam-Noord
Doelgroep: Alle leeftijden
Openingstijden: 11.00 - 17.00 uur
Info en programma: www.nemosciencemuseum.nl/weekendvandewetenschapdepot
Gratis toegankelijk in het weekend van 5 en 6 oktober 2019.

De Studio: laatste weekend Voedsel van morgen
Tijdens Weekend van de Wetenschap is de tentoonstelling Voedsel van morgen in De Studio van NEMO op Marineterrein Amsterdam voor het laatst te zien. Neem een kijkje op je bord van de toekomst, proef een kweekvleesijsje en doe mee aan workshops zoals De insecten smaaktest en Maak je recept van de toekomst. Tijdens Weekend van de Wetenschap kun je op Marineterrein Amsterdam ook meer te weten komen over allerlei spannende projecten die in de testvelden van het Living Lab van start zijn gegaan. Of een kijkje nemen in een voormalige Schietbaan, die nu in gebruik is als laboratorium voor projecten op het snijvlak van kunst en wetenschap.

Locatie: De Studio, gebouw 027A, Kattenburgerstraat 5 (Marineterrein Amsterdam)Er vaart een bootje tussen NEMO Science Museum en De Studio.
Doelgroep: Primair gericht op volwassenen
Openingstijden: 10.00 - 17.30 uur
Info en programma: nemosciencemuseum.nl/weekendvandewetenschapStudio
Gratis toegankelijk in het weekend van 5 en 6 oktober 2019.

Over Weekend van de Wetenschap
Weekend van de Wetenschap is het podium van de toekomst waar je live wetenschap en technologie beleeft. Kijk op 5 en 6 oktober 2019 backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten en musea op meer dan 200 locaties in heel Nederland. Op de website weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen. Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.