AMSTERDAM - Tien jaar geleden presenteerden de dichteressen Delia Bremer en Ria Westerhuis de bundel Minnezinne, erotiek op z’n Drents. Vele regionale en landelijke podia hebben de dames afgeschuimd met hun Drentse Erotische gedichten.

Ook landelijke tv programma’s zoals Spuiten&Slikken en DWDD gaven air time aan de Drentse erotiek. Een eerste, tweede en derde druk en meer dan 1400 verkochte bundels glibberden door hun vingers.

Tijdens festivals zoals Ruigoord, Vurige Tongen, Zunnewende, Zomerzinnen en Parade Utrecht werden kleine cabareteske optredens gegeven. Ter gelegenheid van hun 10-jarig jubileum van de bundel Minnezinne zal dichterscafé Eijlders in Amsterdam hun podium zijn.

De twee Drentse Dichteressen vieren dit jubileum met de presentatie van een nieuwe bundel: Minnezinne in MoerstaalErotische gedichten van meer dan 40 dichters in hun eigen moerstaal, dialect of stadstaal. Gedichten uit alle provincies van Nederland maar ook uit Duitsland en België. Samenstelling en redactie lagen in handen van Bremer en Westerhuis; de lay-out werd vormgegeven door uitgeverij Ter Verpoozing uit Peize.

Ook presentator Paul Lokkerbol gaat zijn best doen om in onvervalst Amsterdams de boel bij elkaar te praten. Een bijzondere hete dichtmiddag op zondag 19 mei a.s. om 15.00uur in de Korte Leidsedwarsstraat 47, Amsterdam. U bent bij deze van harte uitgenodigd!