AMSTERDAM - Twee maal per jaar organiseert de Vereniging voor Oud-Parlementariërs een vergadering met een bezoek of uitstapje; de tocht ging dit keer naar Noord-Brabant.

De Vereniging van Oud-Parlementariërs (VOP) bestaat uit oud-leden van de Staten-Generaal en het Europees Parlement. De vereniging is opgericht op 6 juni 1991 en heeft 407 leden. Op 3 november 2021 is Jan Kees Wiebenga, de gelouterde oud-politicus, door de Ledenvergadering van de VOP gekozen tot voorzitter. Gerrit Valk werd door de vergadering gekozen als Internationaal voorzitter van de VOP.

Er was een mooie ontvangst in Helmond en Deurne, een bijzonder bezoek aan de Peel. Er werd veel bijgepraat want er is altijd iets te bespreken..zoals de maatregel per 1 maart 2022 van in te trekken passen van oud-Leden van de Staten-Generaal voor de Kamergebouwen.

Het minder leuke nieuws was dat achteraf -ondanks 2 vaccinaties- enkele leden klachten hadden en al eerder besmet bleken te zijn geworden met Corona.

Met als resultaat dat vermoedelijk minstens 14 van de Oud-Kamerleden die mee zijn gegaan, nu positief getest zijn op Corona. Garantie na 2 prikken bestaat dus niet. Ook niet voor Oud-Kamerleden. Busreisjes zijn wellicht op dit moment toch even af te raden.