AMSTERDAM - Stichting De Nederlandse Portretprijs (DNP) organiseert voor de vierde keer het Weekend van het Portret. DNP doet dit vanuit haar algemene doelstelling om de hedendaagse portretkunst in Nederland te bevorderen. Het is een tentoonstelling zonder competitie.

Het thema is dit jaar ‘de Muze’ – een persoon die een belangrijke inspiratiebron vormt voor kunstenaars. Het Weekend van het Portret vindt plaats van 18 t/m 20 september in Loods 6 in Amsterdam.

Tevens is er een portret te zien dat kunstenaar Sylvia Willink ruim 45 jaar geleden van haar ‘muze’, (haar man Carel Willink)maakte. De organisatie DNP had haar gevraagd de afbeelding van het portret te mogen gebruiken voor de oproep 2020 naar kunstenaars toe. Het echte portret heeft nu een speciaal plekje op de tentoonstelling gekregen.

Niet altijd is de ‘muze’ een vrouw. Dit blijkt ook uit een deel van de geselecteerde portretten die te zien zijn in Loods 6. Op de foto leveren kunstenaars hun werk in waarna vele vrijwilligers hebben geholpen het werk op te hangen.