AMSTERDAM - Net nieuw is Rein Wolfs, de Directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, maar ook met een (nog )gesloten museum was hij op de opening van 'The Living Nail', die pal voor de hoofdingang van het Stedelijk werd gehouden.


'The Living Nail' is een expositie, waarbij kunstenaars zelf hun werk tonen als levende spijkers, en bedacht omdat er te weinig werk van Amsterdamse kunstenaars te zien is in het Stedelijk Museum Amsterdam, aldus de kunstenaars en actievoerder(s).

Daarnaast zegt de organisatie "Alsof alleen de jeugd het in zich heeft.... men ziet weinig van het werk en ontwikkeling van de kunstenaars boven de 40 jaar die hier in Amsterdam leven! En daar wringt de schoen. "Er werd een statement gemaakt door een speciaal cadeau aan te bieden; een aantal gekleurde spijkers; om een eerste stap te doen "Te gebruiken en om plek te reserveren voor werk van Amsterdamse kunstenaars aan de muren van het Stedelijk Museum".

De aanwezige kunstenaars waren Mathilde Mupe, Anita Mizrahi,Fabrice, Julia Winter en mede-organisator creative director Gonny van Oudenallen en hoofdgast Rein Wolfs.

Directeur Wolfs had na een bericht over de expositie 'The Living Nail' afgesproken te komen,werd voorgesteld aan de kunstenaars en kreeg een rondleiding bij het werk in deze eerste buiten-expositie ,kleingehouden in verband met Corona-tijd. Ook tijd om te vragen of er weer netwerkborrels in het Stedelijk Museum kunnen worden gehouden, wat vroeger al heel belangrijk was voor alle kunstenaars. In Corona-tijd kan er vast over dit onderwerp nagedacht worden voor de toekomst.

Studio Dreams Come True