AMSTERDAM - De DAM Prijs voor stadsdeel Oost gaat dit jaar naar festivalorganisator DGTL. Donderdag 19 oktober verraste stadsdeelvoorzitter Ivar Manuel de ondernemers met deze prijs en overhandigde hij hen een cheque van 1.500 euro. DGTL is hiermee namens Oost kandidaat voor de stedelijke DAM Prijs 2017. Van 6 t/m 21 november kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. De winnaar wordt op 22 november bekend gemaakt.

Uit het juryrapport

DGTL is ontstaan vanuit de gedachte dat duurzaamheid een integraal onderdeel moet zijn van Nederlandse festivals. Zij laten met deze inschrijving zien dat ze op alle terreinen ontzettend goed bezig zijn! De milieu-impact van de festivals is nauwkeurig in kaart gebracht en alles wordt in het werk gezet om de negatieve impact terug te brengen. DGTL heeft als voornemen om in 2020 het eerste circulaire festival ter wereld te organiseren. Op sociaal vlak is alles ook goed geregeld. Zo wordt er duidelijk rekening gehouden met de impact op de bezoekers en ook onder omwonenden. Daarnaast wordt de winst die wordt gemaakt met uitverkochte Nederlandse festivals geïnvesteerd om internationaal te kunnen uitbreiden.

Positieve impact

Een belangrijk aspect van de impact van DGTL is het grote bereik van de organisatie. Naast de 45.000 bezoekers van het festival hebben ze een bereik van 200.000-300.000 Nederlandse online bezoekers en tussen 1 en 2 miljoen wereldwijde bezoekers. Op deze manier kunnen zij de jonge generatie bereiken met hun duurzaamheidsboodschap. Een andere belangrijke en interessante ambitie kwam naar voren tijdens het selectiegesprek: DGTL ziet het ontwikkelen van een circulair festival slechts als een eerste stap. Graag zouden ze een regeneratief festival organiseren, wat niet alleen geen negatieve impact heeft op de omgeving, maar zelfs een positieve impact.

Meer over DGTL
Meer over de DAM Prijs