AMSTERDAM - Voor muziekliefhebbers, buurtbewoners of tuinrecreanten is er iedere zondagmiddag weer een Sunday Sounds met livemuziek onder de oude plataan in de idyllische Tuin. De line-up is samengesteld door platenlabel Excelsior Recordings en bestaat uit artiesten zoals Clean Pete, I Am Oak en Asfaltfeeën. Ook zijn er zondagmiddagprogramma's i.s.m. muziekfestival Into The Great Wide Open 'It's Good To Be Back' en EurosonicNoorderslag 'Hit The North' met nieuw talent.

Tussen de historische bomen, de kronkelweggetjes en de bloemen betreden een scala aan Nederlandse artiesten het podium. Het programma trapt op 1 mei af met Clean Pete - een Nederlands popduo bestaande uit cello, gitaar en tweestemmige zang van de tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven. Op 8 mei presenteert Into The Great Wide Open 'It's Good To Be Back' een programma met alles wat gemaakt werd terwijl de wereld stilstond: muziek, poëzie en kindervertier. In de weken erna volgen optredens van o.a. The Visual, I Am Oak, Yorick van Norden, YAN, Henk Koorn, Asfaltfeeën, Meindert Talma, VanWyck en Silver Lake. Het beste talent uit het Noorden staat bij Hit The North, een programma van EurosonicNoorderslag.

Sunday Sounds

Sunday Sounds is geschikt voor iedereen: of je nu van muziek houdt, wilt genieten van de mooie Tuin of het leuk vindt om nieuwe mensen te ontmoeten. De Tuin is elke zondag open van 12.00 - 17.00 uur. Het muziekprogramma start om 15.00 uur. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. Zo kan je de Speurtocht van Stout Konijn doen, een reuzenjenga bouwen, een potje Kubb of jeu de boules spelen of met een boekje chillen in het gras. De toegang is gratis.

Over Excelsior Recordings & Tolhuistuin

Al vijfentwintig jaar en meer dan 500 uitgaven verder, doet Excelsior Recordings nog altijd hetzelfde: platen uitbrengen die ze goed vinden. Van Spinvis tot Tim Knol, van Triggerfinger tot Jacco Gardner en ga zo maar door. Excelsior Recordings is één van de huisgenoten van Tolhuistuin met een kantoor op het Tolhuistuinterrein.

Tolhuistuin is een culturele hotspot aan de IJ-oever van Amsterdam-Noord, een plek voor muziek, beelden, verhalen en heerlijk eten. Van Intieme theateroptredens tot grote concerten en manifestaties. Van buitenexpo's tot spraakmakende podcastprogramma's. Van laagdrempelig dorpshuis tot bruisens festival. Een plek voor verbeelding en voor verandering.