AMSTERDAM - De Delftse muziekvereniging Krashna Musika gaat op tournee! In Praag en Krakau zullen zowel Krashna’s koor- als orkestleden samen de sfeer proeven, bezienswaardigheden bezoeken en natuurlijk optreden op mooie concertlocaties. Bij deze reis hoort een feestelijke afsluiting: een slotconcert in de Amsterdamse Zuiderkerk. Op 7 juli zal Krashna in deze prachtige kerk Pools en Tsjechisch programma ten gehore brengen onder leiding van dirigenten Ruben de Grauw (koor) en Stijn Berkouwer (orkest).

Een muzikale reis door Polen en Tsjechië
Het soms feestelijke, dan weer dramatische, maar ook mythische repertoire biedt de luisteraar de kans om Krashna’s reis vanuit Amsterdam te herbeleven. Het programma bestaat uit zowel klassiekers als onbekende parels. Zo speelt het orkest het beroemde Vlatva, beter bekend als De Moldau, van Smetena en zingt het koor het triomfstuk Te Deum van Haydn. Om de muzikale horizon van de luisteraar te verbreden is Krashna ook op zoek gegaan naar stukken als Lady Godiva van Vítězslav Novák of Mona Lisa Gioconda van Ludomir Różycki. Na het luisteren van deze stukken is het moeilijk te geloven dat de componisten buiten hun geboorteland in de vergetelheid zijn geraakt.

Krashna Musika: Het leukste studentenorkest van Nederland!
Krashna Musika is hét studentenmuziekgezelschap van de TU Delft. Wekelijks repeteren orkest en koor op maandag- en woensdagavond onder leiding van dirigenten Stijn Berkouwer (orkest) en Ruben de Grauw (koor). Afgelopen zomer heeft Krashna zelfs de verkiezing “Het Leukste Studentenorkest van Nederland” van de Avrotros gewonnen! Met veel enthousiaste en getalenteerde leden is Krashna in staat om op het gebied van muziek prachtige concerten uit te voeren. Sinds april zijn zowel koor- en orkestleden druk bezig met het instuderen van het tourneerepertoire.

Zuiderkerk
De Amsterdamse Zuiderkerk is in het begin van de vijftiende eeuw gebouwd in de Hollandse renaissancestijl. De historische kerk was oorspronkelijk een protestantse kerk, maar dient tegenwoordig als decor voor verschillende evenementen. De fantastische architectuur maakt de kerk uiterst geschikt voor de afsluiting van onze tournee.