AMSTERDAM - Kunstenaar Mirelva Berning heeft, via Werkgroep Kunst en Cultuur Mokum, opnieuw ruimte gekregen om 4 van haar werken bij een ondernemer in de zaak op te hangen. In de mooie zaak van Jellien’s Nailstudio op de Nieuwmarkt is, naast mooie nagels na afloop, nu weer iets extra’s te zien.

“In een salon horen ook veel dingen voor en door dames en daarom koos ik nu voor de serie ’dromerig’ van Mirelva Berning” aldus Jellien, nagelspecialiste en eigenaar van deze Salon. Eigenaresse Jellien meldt nog: ‘Mijn klanten hebben een brede interesse. Kunst kijken is een extra plezier als je geduldig moet wachten tot je nagels klaar zijn!”

Mirelva Berning is bekend in Amsterdam, een kunstenaar met een bijzondere voorgeschiedenis, die ook al bij Outsider Art, bij de Hermitage haar werk mocht hangen. Werkgroep Kunst en Cultuur Mokum is een initiatief van een aantal Amsterdammers die zelf ‘kunstlievend’ en/of kunstenaar zijn.

Via het wijkcentrum d’Oude Stadt, waar diverse wijkraadsleden meedenken, komen zij aan plekken en plekjes in o.a. het centrum van de stad. Kunst … hoort bij het leven! Daar helpt de werkgroep dan bij om een kleine tentoonstelling te regelen. De werkgroep komt maandelijks bijeen in de ruimte op de Kerkstraat 123 van Wijkcentrum d’Oude Stadt.