AMSTERDAM - Het kunstwerk/hek van het DNB gebouw in Amsterdam krijgt deels een nieuwe bestemming; ruim 45m2 gaat naar het Mien Ruyspark in Bergeijk.

Vanochtend om 07.00uur werd alles in gereedheid gebracht om een deel van het kunstwerk/hekwerk van Peter Struycken over te brengen naar een andere locatie. Dit alles is onderdeel van de vernieuwing en recycling van het oude DNB-gebouw. Het hekwerk is voor Amsterdammers altijd beeldbepalend geweest.

De beschildering van het hekwerk is een ontwerp van Peter Struycken en dateert uit 1993 - 1994. Peter Struycken, de ontwerper van de aangebrachte figuratie, staat bekend om zijn werk in de openbare ruimte. Hij is door Erfgoedvereniging Heemschut actief betrokken bij de nieuwe bestemming die het hekwerk met zijn beschildering krijgt.

“Nu het geld en goud niet meer bij DNB op het Frederiksplein ligt, is een zwaar hekwerk overbodig en krijgt het hekwerk een nieuwe bestemming. DNB wil bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed voor de samenleving. Daarom is in goed overleg met Erfgoedvereniging Heemschut en de gemeente Amsterdam een nieuwe bestemming voor het hekwerk gevonden. DNB is enthousiast dat het overgrote deel van het hekwerk naar het Mien Ruyspark in Bergeijk gaat.” Aldus de DNB.

In de foto-reportage enige foto’s die voor het vertrek werden gemaakt.