AMSTERDAM - Universiteit van Amsterdam alumnus Boudewijn Wijnands heeft op zaterdag 3 november 2018 namens Deedmob de AUV-alumnusprijs 2018 gewonnen. Met een gevarieerde selectie van acht genomineerde kandidaten koos de vakjury Deedmob uit als winnaar van de jaarlijkse verkiezing. Deedmob treedt hiermee in de voetsporen van andere bekende Amsterdam initiatieven als Open Embassy en Healthy Teeth Challenge.

Deedmob is een platform dat mensen helpt bij het vinden van de beste vrijwilligersmatch. De vakjury prees Deedmob om haar innovatie op het gebied van impact en marktbenadering en het duurzame verdienmodel. Ook werd gerefereerd aan de groei die de Amsterdamse startup sinds de oprichting de afgelopen 18 maanden heeft doorgemaakt. Zo vertegenwoordigt het platform ruim 850.000 vrijwilligers en werkt het gratis voor ruim 1200 nationale goede doelen in binnen en buitenland.

Wijnands, die zijn economie bachelorstudie genoot aan de UvA, was zeer verheugd met de eer maar gaf gelijk in zijn dankspeech aan dat het een team presentatie is. “Ik sta hier nu alleen maar ik sta hier vooral namens ons geweldige team van 15 man en ruim 60 studentambassadeurs die onze missie van the biggest force for doing good in the world aan het waarmaken zijn. Ik vind het prachtig om te zien dat de UvA onze missie aanjaagt en ons waardeert met deze prijs!”. Aan de prijs zit een beloning verbonden van 3000 euro.