AMSTERDAM - Na het succes van de afgelopen jaren organiseert BIZ Burgwallen samen met andere ondernemersverenigingen aankomende weekend opnieuw de Wallen Open Dagen. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni van 12:00 tot 18:00 uur laten tientallen ondernemers/bedrijven uit de buurt zien waarom het Wallengebied al vele jaren het kloppende hart is van Amsterdam.

De levendige buurt met zijn rijke geschiedenis, tolerante karakter en diverse groep ondernemers, is vaak weggezet als eenzijdig, laagwaardig en louche. Niets is minder waar en dat laten we tijdens de Wallen Open Dagen zien. Behalve de eeuwenoude horeca- en prostitutiefunctie kent het Wallengebied een hoge concentratie aan goede doelen. Er zijn veel ambachtelijke winkels, ateliers, kerken en musea te vinden. Al die verschillende functies lopen naadloos in elkaar over. Daarnaast wordt op de Wallen ook gewoond. Dat maakt van de Wallen een unieke volksbuurt in de wereldstad Amsterdam.

Tijdens de Wallen Open Dagen 2022 laten ca. 40 deelnemende ondernemers/bedrijven, ieder met een eigen expertise, kwaliteit en passie, zien wat ondernemerschap betekent in de oude binnenstad. (Her)ontdek de Wallen en laat je verrassen, want deze buurt heeft veel meer te bieden dan de meeste mensen denken. Op 25 en 26 juni worden bezoekers deelgenoot gemaakt van de diversiteit en de geschiedenis van de roemruchte Wallen. Zo kun je karaoke zingen bij The Upcycle, deelnemen aan een rondleiding door bierbrouwerij De Prael of bij het Prostitutie Informatie Centrum (PIC) van een sekswerker zélf, dus uit de eerste hand, horen hoe het is om op de Wallen achter het raam te werken. Ook kun je een kijkje nemen in de buurthuiskamer van het Leger des Heils, het zeepatelier van Nature Bar bezoeken of een cocktailworkshop bij de Dutch Courage Cocktailbar doen. Daarnaast kun je in de Bananenbar van dichtbij ervaren hoe moeilijk paaldansen is of je laten entertainen door een prachtige dragqueen bij Paleis van de Weemoed. Kortom, het is teveel om op te noemen.

Kom naar de Wallen Open Dagen en laat je verrassen. Zo heb je de Wallen nog nooit ervaren!