AMSTERDAM - De bekendste kunstenaarsvereniging van Amsterdam, Arti et Amicitiae op het Rokin 112, heeft weer schitterende werken hangen tijdens “De Salon”.


Met meer dan 600 leden is Arti et Amicitiae sinds 1839 in Amsterdam gevestigd. Elk jaar is er “De Salon’, net als vroeger in Parijs, waarbij meestal werk van dat jaar tentoongesteld wordt. Het werk varieert van abstract beeldhouwwerk tot figuratief (Sylvia Willink en bronzen beeld). Van pentekeningen tot schilderwerk (Marieke van Diemen), van fotografie tot bijzondere filmpjes (Anita Mizrahi). Van ontworpen textiel tot bestaand textiel als uiting van het verlangen naar ‘vroeger’ (Bob Bunck).

De nieuwe voorzitter van Arti et Amicitiae, kunstenaar Jeroen Werner doet ook mee en heeft een ‘beeldinstallatie’ gemaakt die opvalt. Maar ook de ‘tijdelijke’ kunst van Margreet Kramer is bijzonder. Er is veel te zien, divers te zien en er valt te genieten. Al met al de moeite waard om even bij een wandeling aan te doen. Met 3 euro steunt u voor het monumentale (lichtdoorlatend) dak dat aan vervanging toe is.

In de sociëteit beneden (gratis entree) hangt de collectie van collectioneur en Arti-lid Anja Swart ‘in transitie’ en de komende weken zal er werk van Jan de Hamer (1934-2019) te zien zijn in de kleine galerie van Arti, ArtiSpace geheten. Via de link op de site van Arti kunt u een tijdslot krijgen voor deze tentoonstellingen.