AMSTERDAM - Terugblik: tijdens de start van de Kinderboekenweek organiseerde De Nieuwe Kerk Amsterdam een feestelijke voorleesmiddag met Erica Terpstra – voor jong én oud. Ze las voor uit haar eerste kinderboek, Een knipoog van de Boeddha. Een spannend verhaal waarin twee Nederlandse kinderen talloze avonturen beleven tijdens hun zoektocht naar het levensverhaal van de Boeddha. Het boek is geschreven ter gelegenheid van de huidige tentoonstelling, Het leven van Boeddha, de weg naar nu.

Op zaterdag 6 oktober is er een tweede voorleesmiddag met Erica Terpstra in De Nieuwe Kerk – aanvang 14 uur. Aanmelden kan via de website en kinderen tot en met 11 jaar krijgen gratis toegang. Daarnaast is er speciale meditatiebegeleiding voor kinderen én volwassenen. Ook zijn er kinderspeurtochten in de tentoonstelling.

Een knipoog van de Boeddha, geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, is verkrijgbaar in de Museumshop van De Nieuwe Kerk en de boekhandel (€ 15,99). De illustraties zijn van de hand van Geertje Aalders.