AMSTERDAM - Deze maand is het werkelijkheid geworden; het Personeel van de Nederlandsche Bank is naar het Tooropgebouw bij de Spaklerweg in Amsterdam verhuisd. Met wederom een prachtig uitzicht. En was net weer aan het werk op de werkplek….


De DNB is uit zijn hoofdkantoor aan het Frederiksplein, reden: omdat het gebouw grondig moet worden gerenoveerd. Het is de bedoeling dat o.a. de ronde toren (architekt J.Abma) wordt afgebroken en dat het gebouw straks gaat voldoen aan vele nieuwe ‘eisen’. Het basisontwerp uit 1968 is van de architect M.F. Duintjer. Op deze plek stond daarvoor het bekende Paleis van de Volksvlijt, dat helaas al in 1929 voor een groot deel afbrandde.

Als de Bijlmerbajes nog zou hebben bestaan zou het pijnlijk zijn geweest voor overvallers; uitkijken op een bank!Het bankbiljettenbedrijf en de goudkluis worden tijdelijk verplaatst naar het voormalige gebouw van Johan Enschedé in Haarlem voordat het definitief naar het DNB Cashcentrum op het defensieterrein Camp New Amsterdam in Zeist verhuist.

In 2024 zal met het nieuwe gebouw een mooie expositieruimte(nu gesloten) voor het publiek terugkomen! Café Oosterling zal de bankmensen missen die vaak wekelijks even een borrel kwamen halen. Net als de Bankmensen de Utrechtsestraat, de Café’s en het centrum zullen gaan missen!