AMSTERDAM - Hoewel de Pride Week dit jaar niet doorgaat, laat Pathé het regenboogfeest niet zomaar aan zich voorbij gaan. Op zaterdag 1 en 2 augustus vieren bezoekers Pride @ Pathé met vier van de mooiste LHBTQ+ films, waaronder A Perfectly Normal Family over een vader van twee dochters die voortaan als vrouw door het leven wil gaan, en Rocketman over het turbulente leven van Elton John.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Pathé is voor iedereen: iedereen kan bij ons terecht om mooie films te bekijken. Pathé organiseert al sinds 2004 maandelijks de succesvolle Gay Nights. Deze gaan vanaf augustus over in Pride Nights. Het gaat hierbij niet alleen om een naamsverandering. We zullen ons vooral gaan focussen op meer inclusieve content waarbij we de mooiste en beste films zullen vertonen van het gehele LHBTQ+ spectrum. We hebben geluisterd naar de vraag van onze bezoekers en het is ons doel om vanuit Pathé altijd inclusief en divers te zijn.”

Pathé biedt altijd een uitgebreide en gevarieerde programmering met daarin een mix van films gemaakt door en over mensen uit alle lagen van de samenleving, man/vrouw, van alle kleuren en alle achtergronden. Daarnaast biedt Pathé gedurende het jaar op verschillende onderwerpen themaweken, waarin onderwerpen zoals discriminatie, vrouwenongelijkheid en LHBTQ+ rights uitgebreider aan bod komen.

Het Pride Weekend vindt plaats in alle steden waar Pathé is gevestigd. De films die worden vertoond zijn:

A Perfect Normal Family (1 en 2 augustus)
Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen.
https://www.pathe.nl/film/25230/a-perfect-normal-family

Portrait de la Jeune Fille en Feu (1 en 2 augustus)
Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde tussen twee vrouwen aan het einde van de 18e eeuw.
https://www.pathe.nl/film/23415/portrait-de-la-jeune-fille-en-feu

Rocketman (1 en 2 augustus)
Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service, Sing) is Elton John in de nieuwe bioscoopfilm Rocketman, een musical fantasy gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest in het begin van zijn muziekcarrière.
https://www.pathe.nl/film/24121/rocketman

Kinky Boots The Musical (2 augustus)
Fabriekseigenaar Charlie doet er alles aan om zijn familiezaak te redden. Lola is een uitbundige entertainer. Samen komen de twee met het idee om unieke stevige stilleto laarzen te maken. Kinky Boots The Musical, is opgenomen vanuit het Adelphi Theatre midden in London’s West End. Met nummers van pop icoon Cyndi Lauper.
https://www.pathe.nl/film/24974/kinky-boots-the-musical