AMSTERDAM - Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag opent Waterschap Amstel, Gooi en Vecht weer een aantal molens en gemalen. Op 13 en 14 mei geven we rondleidingen bij de Gaaspermolen.

Molenaar Gerard leidt je rond door zijn molen en legt uit hoe deze molen werkt. De molen uit 1707 is nog steeds in gebruik. Er zit een gemaal in dat het water in de Gemeenschapspolder op peil houdt. Het pompt water omhoog uit de sloten naar rivier de Gaasp. Als er niet genoeg wind is werkt hij op stroom.

U vraagt, wij draaien

Het waterschap zorgt voor het onderhoud van meerdere cultuurhistorische objecten en daarmee voor de geschiedenis van het waterbeheer. We openen de deuren van verschillende monumenten tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag. Kijk voor meer informatie op www.agv.nl/droogwaterland. Door heel Nederland zijn meer dan 900 molens geopend. Meer informatie over wat er bij u in de buurt te doen is kunt u vinden op www.molens.nl of www.gemalen.nl.

De Gaaspermolen is zaterdag 13 mei open vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur en zondag 14 mei van 11.00 uur tot 16.00 uur. Er worden de hele dag rondleidingen gegeven. Op zaterdag kunnen kinderen waterproefjes doen. Je hoeft je niet aan te melden, maar kan gewoon binnenlopen. Adres: Lange Stammerdijk 20, 1109 BN Amsterdam.