DIEMEN - Wonen in Het Sniepkwartier, een mooi deel van levendig Diemen

Op locatie ‘De Sniep’ in Diemen zijn in totaal 208 mooie, nieuwe huurwoningen gerealiseerd, verdeeld over 2 gebouwen. Hiervan zijn 106 woningen bestemd voor sociale verhuur door de Alliantie. Met de realisatie van deze woongebouwen is het laatste deel van de herontwikkeling van locatie ‘De Sniep’ gerealiseerd.

Gisteren ontving de laatste bewoner, Dennis Sloove, zijn sleutel uit handen van wethouder Lex Scholten en Koen Westhoff, regiodirecteur van de Alliantie. Het is voor het eerst dat de Alliantie (sociale) huurwoningen oplevert in Diemen.

Dennis Sloove is blij met zijn woning: “Ik werk in de zorg en draai ook nachtdiensten, dan is het belangrijk om overdag rustig te kunnen slapen. Dus het is heerlijk om nu een nieuw en en goed geïsoleerd huis te hebben. En het is gewoon een mooi complex met een lekkere ruime binnentuin”.

Ook wethouder Lex Scholten is blij met deze oplevering: “Een groot deel van deze huurders is afkomstig uit Diemen. Dit project draagt bij aan de doorstroming. Daarnaast ziet het complex er heel mooi uit”.

Koen Westhoff: “De realisatie van deze woningen in Het Sniepkwartier is een mooie start van de Alliantie in Diemen. Dit project sluit naadloos aan bij onze ambitie om zoveel mogelijk woningzoekenden met diverse achtergronden een passende woning, een nieuw thuis, te bieden. Met daarbij oog voor inkomen, doorstroming en maatschappelijke omstandigheden”.

Het Sniepkwartier
Dit gebied was voorheen in gebruik door de NS, maar wordt langzamerhand onderdeel van de levendige stad Diemen. Diemen neemt de afgelopen jaren snel in populariteit toe, mede vanwege de gunstige ligging en afstand tot Amsterdam. Je fiets bijvoorbeeld in 15-20 minuten naar het gezellige Amsterdam Oost.

Duurzaam
De woningen zijn voorzien van warmtepompen en voor de opwekking van elektriciteit zijn zonnepanelen geplaatst. Daarnaast zijn de woningen uitzonderlijk goed geïsoleerd en hebben deze een A++ energie-label.
Naast een trappenhuis is er een lift aanwezig en is er voldoende plek voor de stalling van fietsen binnen het gebouw.

Samenwerking
Het plan is aangekocht door Did Projectontwikkeling B.V. en vervolgens gerealiseerd door Bot Bouw B.V. De Alliantie kijkt terug op een prettige samenwerking met de betrokken partijen.