AMSTERDAM - Vanmiddag om 16:00 uur werd de 10-jarige Guusje de Graaf van de Nicolaas Maes Basisschool in Amsterdam officieel benoemd tot Junior IJsmeester op de schaatsbaan van Ice*Amsterdam. Ze werd naar voren gevraagd, de spanning stond op haar gezicht. Ze vertelde over de inzending van haar motivatiefilmpje, haar passie voor kunstschaatsen en waarom ze de beste kandidaat zou zijn. In volle spanning werd Guusje uitgeroepen tot Junior IJsmeester van 2018/2019! Een ontlading aan emoties en dolenthousiast!

In samenwerking met diverse Amsterdamse partijen heeft de organisatie ervoor gekozen om op zoek te gaan naar de beste Junior IJsmeester van Amsterdam. We doen er namelijk alles aan om de Amsterdamse schaatstraditie niet verloren te laten gaan en we voelen het als een plicht om ook onder de jeugd de schaatstraditie levendig te houden. Om klokslag 16:00 uur werd de winnares van de competitie tot Junior IJsmeester van 2018/2019 bekend gemaakt!

“Ik had haar verteld dat ze een van de genomineerde was. Ze was enorm zenuwachtig.”
Moeder van de winnares

Prijsuitreiking
Samen met mascotte Toppe Bob, ‘de mascotte van TopParken’ werd de cheque overhandigd voor een weekend/midweek weg voor 4 personen in een TopParken vakantiepark naar keuze. Daarnaast ontving de winnares een Ice*Amsterdam winterjas en werd zij als klap op de vuurpijl met een spectaculaire schaatsact verrast door de 9-jarige kunstschaatsster Macy van de KNSB. Zij leerde Guusje en haar klasgenoten een aantal schaatstrucs uit haar repertoire. Wat natuurlijk niet mocht ontbreken waren de Kerstman en zijn elfjes.

Wat doet een Junior IJsmeester?
Als Junior IJsmeester ben je de ster van Ice*Amsterdam en ben je de schaatsambassadeur voor alle kinderen in Amsterdam. Je laat zien hoe leuk en gezond schaatsen is, je inspecteert de schaatsbaan of dat het ijs nog glad is en helpt mee de ‘Ice-koorts’ over te brengen op andere kinderen.