AMSTERDAM - Op donderdagochtend 23 maart start de gratis cursus Positief Opvoeden voor een Gezonde Leefstijl in het Ouder-en Kindcentrum Waterlandplein.

De cursus wordt gegeven door ouder- en kindadviseur Pinar Ekmen en jeugdverpleegkundige Gemma Boers. Ook ouders die de Nederlandse taal minder goed machtig zijn kunnen deelnemen.

De cursus

Tijdens de cursus leer je hoe je samen met je gezin gezondere keuzes kunt maken voor de maaltijden en hoe je je kind kunt aanmoedigen om meer te bewegen en actiever te worden. Je krijgt informatie en advies over voeding en beweging, zodat je op verschillende manieren de gezondheid en het zelfvertrouwen van je kind kunt verbeteren. Samen met andere ouders leer je hoe je het zo kunt aanpakken, dat zowel jij als je kind je er prettig bij voelen.

Waar en wanneer

De cursus bestaat uit 10 wekelijkse groepsbijeenkomsten en 4 telefonische afspraken. De groepsbijeenkomsten zijn op donderdagochtend van 9.15 tot 11.00 uur en starten op 23 maart 2017. Adres: Ouder- en Kindcentrum Waterlandplein, Beverwijkstraat 3, 1024 VR Amsterdam. De cursus is gratis.

Zo blijven wij gezond

De cursus Positief Opvoeden voor een Gezonde Leefstijl is onderdeel van het programma ‘Zo blijven wij gezond’ van de gemeente Amsterdam. In Amsterdam wonen 30.000 kinderen met overgewicht. Dat is één op de vijf kinderen. Daarom heeft Amsterdam zich als doel gesteld het overgewicht bij kinderen terug te dringen, met als missie: alle kinderen op gezond gewicht in 2033.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie over Positief Opvoeden Gezonde Leefstijl: