AMSTERDAM - Als je sneuvelt.. dan bij Heuvel'. Het bekende café van voorheen beroemde Pierre en zijn zeer beroemde vader daarvoor reeds. Nu in eigenaarshanden van Robert en zakenpartners, bekend van televisie. Wat wordt dit café gemist in de buurt!


Hoeveel hondeneigenaren, gingen met en zonder hond, nog even langs bij Heuvel de afgelopen jaren. Hoeveel mensen zijn er 'gesneuveld'? Of afgestapt omdat een vriend of vriendin hen 'lokte' vanaf het terras van Heuvel! Een heerlijk ouderwets café, nu met snelle barmannen en vrouwen.

Wel vernieuwing, maar tot de corona-crisis en Lock down, ving overdag Kitty nog steeds de bezoekers op. Wie door de ramen kijkt ziet.. gedekte tafeltjes; zo welkom is iedereen daar. Terwijl er normaal 'balletjes' geserveerd worden en een per week een rondje voor de klanten; een stukje worst of kaas langskwam... Zodat men weer dorst kreeg en weer verder ging met drinken!

De Oudejaarsavonden waren berucht. Er werd zelfs op de ronde tafel gedanst. En in de raamkozijnen, staande op de banken. Met geweldige meezingers. Nieuwe romances en beginnende affaires bloeiden op. Helaas: Deze oudejaarsavond is er niets te doen!

Volgens het Kroegenboek van Ben ten Holter: 'In het verleden raakte Heuvel een belangrijk deel van zijn clientèle kwijt toen de rechtbank en ook de naburige banken naar de Zuidas verhuisden of failliet gingen. Kantoren werden vaak appartementen, bewoond door yuppen. Die komen later op de avond en drinken (nog een duidelijke trend) liever wijn dan bier. Daarmee is het nu eigenlijk weer méér buurtcafé geworden dan voorheen'.

De kroeg mist zijn klanten en de klanten missen hun kroeg!