AMSTERDAM - Per 1 juli 2021 heeft de ABN AMRO besloten en ingevoerd, dat klanten die meer dan 12.000 euro cash per jaar opnemen 5 euro per opname moeten betalen. Kan dat?

Er schijnen regelmatig gesprekken plaats te vinden tussen banken en de Consumentenbond. Dit alles door het gebruik van Cashgeld. 80% van betalingen worden al per bank gedaan, maar dan blijft er nog steeds 20% contante verkopen bestaan.

Het is natuurlijk raar; U neemt Uw eigen geld op en je moet een soort boete betalen. Waar de directeur belangenbehartiger Consumentenbond Olof King over valt is dat zonder overleg met rekeninghouders/klanten en /of vertegenwoordigers van consumenten, de bank dit bepaalt en kan bepalen. Vergeet de bank zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid… is een grote vraag.

In de uitgave juli/augustus 2021 van het tijdschrift Consumentengids van de Consumentenbond staat een goed stuk over het gedrag van deze bank (o.a.link naar woekerrente ABN AMRO) en de vrijheden van banken. Zie ook www.consumentenbond.nl

Is de ABN AMRO een trendsetter? En het gevoelige punt: Waar staat… dat de directie garandeert dat de nu ingezette grens van 12.000 euro niet omlaag gaat?