AMSTERDAM - Ter gelegenheid van het Jaar van Rembrandt presenteren het Conservatorium hotel en het Rijksmuseum een speciale Rembrandt Suite. Voor de inrichting van de suite en de accessoires lieten ontwerper Irma Boom en kunstenaar Sarah van Sonsbeeck zich inspireren door Rembrandts beroemdste schilderij De Nachtwacht. De suite tot en met 30 december 2019 te reserveren.

De kleuren die Irma Boom verwerkte in haar ontwerp zijn de zes kleuren die Rembrandt gebruikte in de Nachtwacht. Irma noemt dit het kleuren-DNA van het schilderij. Zo heeft zij uit meerdere topstukken in het Rijksmuseum het kleuren-DNA gedestilleerd. Hiermee brengt zij de kunstwerken terug tot een eenvoudige maar kleurrijke vingerafdruk. Sarah van Sonsbeeck maakte een interpretatie van de Nachtwacht in de badkamer van de Rembrandt Suite.

Irma Boom: “We willen dat hotelgasten worden ondergedompeld in de verschillende elementen en kleuren van Rembrandts werk. We hopen hen te inspireren voordat ze het echte werk in het Rijksmuseum zien”.

Sarah van Sonsbeek: "Op mijn eigen persoonlijke manier probeerde ik als kunstenaar dichter bij Rembrandt te komen door me voor te stellen wat er zou gebeuren als iedereen zou stoppen met poseren en daadwerkelijk uit het schilderij zou stappen”.

De Rembrandt Suite in het Conservatorium Hotel kwam tot stand in samenwerking met het Rijksmuseum. Een overnachting in de suite is beschikbaar vanaf €875. Bij de reservering zijn, naast ontbijt voor twee, extra’s inbegrepen zoals toegang tot de tentoonstelling en de vaste collectie van het Rijksmuseum, het boek Rembrandt, biografie van een Rebel en slaapmaskers met de ogen van Rembrandts portretten van ‘Marten & Oopjen’.