AMSTERDAM - Meer dan 400 liter verf geeft winkelgebied Osdorpplein letterlijk kleur! Het project Color the City is gestart en maakt van Osdorp de nieuwste Amsterdamse hotspot.


De ondernemers van Osdorpplein steken zelf de handen uit de mouwen om van hun buurt een fijne plek om te verblijven en wonen te maken. Zij hebben hiervoor een masterplan opgezet: Color the City. “Van grijs naar kleurrijk” is het motto van dit initiatief en het doel is om de meest kleurrijke plek van Amsterdam te worden. Met ruim 400 liter kleurrijke, duurzame verf gaat dat ze zeker lukken!

Green wall, lampionnen en een make-over voor de bankjes
Vorig jaar is er al gestart met dit project en is er een grote green wall gemaakt. Deze groene muur is prachtig beschilderd met botanische print en bezoekers kunnen er terecht voor een gratis verticale kruidenpluktuin. In de afgelopen periode zijn er daarnaast kleurrijke lampionnen opgehangen boven de doorloop in de winkelstraat en hebben de bankjes in het gehele gebied een make-over ontvangen. De vrolijke kleuren, moderne prints en onverwachte, gratis voorzieningen geven de bezoekers een unieke ervaring. Het gebied is al een tijdje in ontwikkeling en samen met de coronacrisis was dat voor ondernemers het signaal om zelf in actie te komen en extra positieve energie toe te voegen aan het gebied.

Volgende fase: nog nooit eerder gezien in Nederland!
Tijdens de volgende fase worden er fruitbomen geplant en schaduwdoeken opgehangen. De grootste eyecatcher is echter een kleurrijke print die op de grond wordt aangebracht, helemaal van de oever van de Sloterplas tot en met het einde van het winkelgebied aan Tussen Meer. Geen enkel winkelgebied in Nederland heeft ooit zoveel kleur aangebracht! Osdorpplein breekt door het standaard keurslijf heen en neemt het heft in eigen hand om van Osdorp de nieuwste Amsterdamse hotspot te maken. Buiten de ring gebeurt het! Oplevering van deze fase is verwacht in de eerste week van juli 2021. We nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen. Naar verwachting blijft deze mega tekening t/m het einde van het jaar te bewonderen.

Meer informatie over Color the City en andere activiteiten van winkelcentrum Osdorpplein is te vinden op de social media kanalen en de website: www.osdorpplein.nl