AMSTERDAM - Recent onderzoek wijst uit dat de mentale gezondheid van jongeren nog steeds achteruitgaat. Civic Amsterdam en JSP West willen het taboe dat rondom het thema heerst doorbreken en problemen bespreekbaar maken door middel van een podcastserie. De serie richt zich primair op jongeren in Amsterdam West.

De podcastserie zal gemaakt worden door jongeren en zal jongvolwassen ervaringsdeskundigen en professionals uit Amsterdam uitnodigen als gasten. De serie zal tips en tricks bieden voor jongeren die zelf kampen met mentale problemen of die in hun directe omgeving hiermee te maken hebben. Daarnaast zal de podcast informatie geven over plekken in Amsterdam West waar jongeren terecht kunnen voor hulp.

Op zoek naar ervaringsdeskundigen en professionals

Civic Amsterdam is op zoek naar jongeren uit Amsterdam die bekend zijn met de problematiek rondom mentale gezondheid en die willen meewerken aan de podcastserie. Deze jongeren kunnen één keer per maand als co-host en/of ervaringsdeskundige meewerken aan de podcast. Er zal begeleiding worden geboden in interviewtechnieken en de jongeren zullen ervaring opdoen in een professionele podcaststudio. De eerste podcast zal worden opgenomen in april 2023.

Professionals die willen bijdragen aan de podcastserie worden ook uitgenodigd om te reageren.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar d.timmer@civicamsterdam.nl.