AMSTERDAM - Cinetree en NEMO Science Museum bundelen de krachten voor twee bijzondere filmavonden op het adembenemende dak van NEMO. Op vrijdag 1 september beleef je het gloednieuwe "Kiddo", waarbij regisseur Zara Dwinger persoonlijk een introductie zal verzorgen. Op zaterdag 2 september staat de iconische roadmovie "Little Miss Sunshine" op het menu klaar om je te betoveren. Geniet van het uitzicht over Amsterdam tijdens deze perfecte afsluiting van het outdoor cinema seizoen.

Hollands Hoop filmavond met Zara Dwinger's speelfilmdebuut "Kiddo"
Als onderdeel van het maandthema 'Hollands Hoop' schijnt Cinetree licht op juweeltjes van Nederlandse bodem. In lijn met dit thema wordt op 1 september tijdens de filmavond "Kiddo" vertoond. Deze film volgt de 11-jarige Lu (Rosa van Leeuwen), die in een pleeggezin woont en verlangt naar hereniging met haar lang afwezige moeder Karina (Frieda Barnhard). Wanneer Karina onverwacht verschijnt, neemt ze Lu stiekem mee op een avontuurlijke roadtrip in haar oude sportwagen. Voorafgaand aan de film spreekt prijswinnende regisseur Zara Dwinger over het creatieve proces achter de film.

Ontdek "Little Miss Sunshine"
(2006)Voor wie de filmavond op 1 september moet missen, is er op 2 september een herkansing. Dan wordt de geliefde roadmovie "Little Miss Sunshine" vertoond, een film vol humor en avontuur. De zevenjarige Olive Hoover (Abigail Breslin) groeit op in een onconventioneel gezin. Als Olive de kans krijgt om deel te nemen aan de finale van de "Little Miss Sunshine"-verkiezing, besluit het hele gezin een reis te maken van Albuquerque naar Californië in hun oude vertrouwde Volkswagenbusje.

Het programma op 1 & 2 september:
● 19:00 - Inloop
● 19:30 - Live muziek
● 20:30 - Start voorprogramma
● 21:00 - Start film
● 23:00 - EindeDe gehele avond is het restaurant op het dak van NEMO geopend.

Tickets kosten €15,- en kunnen besteld worden via de Cinetree website:https://cinetree.nl/events