AMSTERDAM - Meer dan 40 chalets vol kerstgevoel midden op het Museumplein. Meer ruimte rondom de vijver en meer aanbod van lokale ondernemers. Dé kerstmarkt van Amsterdam is flink vernieuwd, maar tegelijkertijd vertrouwd en komen ook de klassiekers van afgelopen edities terug op het Museumplein. Voor jong en oud, toeristen én locals!

De gratis toegankelijke kerstmarkt was al de grootste van Amsterdam, maar dit jaar is het record verbroken betreffende standhouders. Naast publieksfavorieten als de hete piepers, prachtige alpaca producten en unieke, handgemaakte sieraden, zijn er dit jaar ook veel nieuwe namen te vinden op Chirstmas Village. Zo zijn er biologische kaarsen van Botanica Aroma, de allerhipste pakjes van Ellastiek en de meest unieke en bijzondere kerstballen van DeBallenUit. Daarnaast zijn er ook nieuwe samenwerkingen met Brouwerij ’t Ij. ,,We willen ons altijd blijven vernieuwen, maar dit jaar hebben we een podium gegeven aan jonge ondernemers, die hebben het niet makkelijk tegenwoordig. Daarnaast is het ook voor ons heel belangrijk om met duurzaamheid bezig te zijn; van biologische standhouders tot groene stroom”, aldus CEO Jeanine Geurts van Christmas Village.

Klassiekers die bij een echte kerstmarkt horen als warme chocolademelk (met slagroom) en gluhwein zijn dit jaar uiteraard ook terug te vinden op de gezellige, winterse markt. Met meer dan twintig verschillende standhouders is er genoeg keuze in eten en drinken - ook aan de jongste bezoekers of vegetarische bezoekers is uiteraard gedacht met verschillende opties. Dit aanbod is uniek als je kijkt naar andere kerstmarkten in Nederland. Ook het assortiment voor de perfecte kerstcadeautjes is dit jaar groter dan ooit - met warme, winterse accessoires van wol van RainBowWool, Amsterdamse (kunst)objecten van Amsterdam Works of Art en hardgemaakte sieraden van ByMar. Vorig jaar mocht Christmas Village meer dan 60.000 bezoekers verwelkomen, ook dit jaar worden er weer duizenden bezoekers verwacht. ,,We hebben er alles aan gedaan om de kerstmarkt nóg beter aan te laten sluiten bij de wensen van de bezoekers; meer lichtjes, meer chalets met kerstartikelen én nog meer winterse gezelligheid. Wij zijn er klaar voor!, aldus de organisatie.”

De houten chalets vol food, drinks, lifestyle en fashion producten zijn open van 13 tot en met 26 december vanaf 12:00 tot 21:00, met uitzondering van 16, 17 en 23 t/m 26 december, dan is de markt geopend vanaf 11:00 tot 21:00.