AMSTERDAM - Het Nieuwjaarsschaaktoernooi van de ChessQueens online werd na een spannende strijd gedeeld gewonnen door Wendy Huang en Rolinde den Heijer.

Zij wisten namelijk allebei een score van 5,5 uit 6 te behalen. https://www.chessqueens.nl. Wat een geweldige score is!

Ontstaan van de ChessQueens:
Op 3 december 2014 hebben Zhaoqin Peng, Tea Lanchava, Bianca de Jong-Muhren, Anne Haast en Lisa Schut, het toenmalige Nederlandse Olympiadeteam, de stichting ChessQueens opgericht. Met 2 doelen: Het ondersteunen en stimuleren van het dames topschaak in Nederland en het ondersteunen en stimuleren van het meisjes- en damesschaak in de breedte in Nederland

Sinds 2020 is Anne Haast (Viervoudig Nederlands Vrouwenkampioen, 2014 - 2017) voorzitter geworden en heeft zij de taak overgenomen van Bianca de Jong-Muhren. Het tweede doel ondersteunen en stimuleren van het meisjes- en damesschaak in de breedte in Nederland wordt nu extra ‘gesteund’.

Veel van deze jonge vrouwelijke talenten geven daarnaast ook schaakles, lezingen over schaak en meer.

Draagt u de ChessQueens en het Nederlandse dames- en meisjesschaak een warm hart toe: U kunt direct een bijdrage doneren aan de Stichting ChessQueens of door middel van bordsponsoring: zie https://www.chessqueens.nl.