AMSTERDAM - Per 1-1-2022 heeft de Gemeente Amsterdam besloten aan de bruggen te werken, er wordt gestart met de bruggen en straten op de Rozengracht en Raadhuisstraat; chaos dreigt!

Wie in de nieuwe ‘Amsterdam’ editie van december 2021 kijkt ziet de nieuwe route om te rijden als men aan de bruggen gaat werken. “Arme binnenstadbewoner”, roept Gonny van Oudenallen van de Verkeersgroepen Amsterdam uit. “Wie dit plan ziet, ziet nog meer problemen voor toelevering in de grachtengordel voor winkels en bedrijven. Naast gigantische omrijdbewegingen voor bewoners”.

“De oudere die zijn auto heeft weggedaan en denkt een taxi te kunnen nemen, komt bedrogen uit…” aldus van Oudenallen. Een taxi zal namelijk bijna 2x zo duur worden, omdat men niet normaal kan aanrijden en of wegrijden. Het bericht geeft aan: “de komende jaren” Een lossende vrachtauto zal ook enorme files geven…

Alles past in het plan ‘autoluwe binnenstad’, waarbij stadsdeel Centrum bestuurder Micha Mos(D66) meent dat er veel draagvlak in centrum voor is.. De verkiezingen in maart 2022 voor stadsdeel Centrum zal het bewijs leveren.