AMSTERDAM - De stembrief voor meebepalen waar het geld van een deel van centrum naar toe moet: ligt na 17 juni 2022 in de bus!

Bewoners van stadsdeel Centrum kunnen namelijk tot en met maandag 18 juli 23.59 uur stemmen op hun favoriete plannen van Centrum Begroot. Zo bepalen bewoners zelf welke plannen worden uitgevoerd. En hoe € 450.000,- euro in het stadsdeel wordt besteed! Vorig jaar werden er een kleine 10.000 stemmen uitgebracht; van de 80.000 mogelijke stemmen!

Wie moppert ‘opdat het stadsdeel niet doet wat men wil’ kan daar nu iets aan doen! Alle bewoners in stadsdeel Centrum ontvangen de komende week een unieke persoonlijke stemcode in de brievenbus. Met deze code kan men meebeslissen over de besteding van € 450.000,- euro in het stadsdeel. Men kan ook slechts op de plannen stemmen die men wil; het bedrag hoeft niet ‘op’.

De plannen: Er zijn dit jaar in totaal 103 plannen en ideeën van bewoners ingestuurd om Centrum een stukje groener, duurzamer en gezelliger te maken. 72 van deze plannen hebben 50 likes of meer gehaald en gingen door naar de haalbaarheidstoets. 60 plannen zijn door de haalbaarheidstoets gekomen en hierop kunt u nu stemmen.

Een aantal voorbeelden:
- Eilandenboulevard Seizoensmarkt voor en door de buurt;
- Tieners in beweging in de buurt;
- Steun de ‘Sigaristen’
- Leidsebuurt schoner;
- Amsterdamse Buurt Filmfestival De Utrechtsestraat verhaalt;
- Zero Waste Hub: De Wallen Redt ’t wijkcentrum d’Oude Stadt, na 65 jaar;
- Ken uw buurtkunst en geld voor Fietsjes voor een speeltuin

Hoe het werkt
• Men gaat op internet naar centrumbegroot.amsterdam.nl; Dan gaat u naar ‘Stemmen’; Selecteer de plannen die u graag uitgevoerd wilt zien; U kan ook slechts enkele plannen kiezen! Stemt u met de persoonlijke stemcode in de brief; plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd!

Stemmen is mogelijk vanaf vrijdag 17 juni tot en met maandag 18 juli 2022. De winnaars worden in de week van 25 juli bekend gemaakt.