AMSTERDAM - Een mooi moment; een cheque in handen te krijgen van 35.000 euro voor een winnend plan;”Red ’t Wijkcentrum d’Oude Stadt’!

Hier de uitreiking van de cheque voor het plan ‘Red ’t Wijkcentrum d’Oude Stadt’ aan een blijde mede-bedenker Gonny van Oudenallen, die samen met Anita Mizrahi en Bernadette de Wit, allen binnenstadbewoners en wijkraadsleden van Wijkcentrum d’Oude Stadt zich enorm hebben ingezet. De cheque wordt hier overhandigd door Anita Jolink, ambtenaar en coördinator van Centrum Begroot.

Het plan ‘Red ’t Wijkcentrum d’Oude Stadt’, is een van de negentien plannen bedacht door bewoners die gewonnen hebben en door de te ontvangen geldcheques kunnen worden uitgevoerd. Wijkcentrum d’Oude Stadt die door alle democratiseringsplannen buiten een ‘gewone’ subsidie viel kreeg massaal steun van bewoners. Duizenden bewoners ‘vochten’ mee en gaven een statement af ‘voor het behoud van het Wijkcentrum’ door hun stem te geven aan dit plan bij Centrum Begroot.

De bijzondere wedstrijd Centrum Begroot doet het goed in het Centrum. Het enige moment waarbij binnenstadbewoners zelf mogen meedenken waar een groot bedrag aan kan worden besteed doordat door stemming te bepalen. Dit jaar kon men kiezen uit 39 ingediende bewonersplannen, die in de tweede ronde de haalbaarheidstoets doorstonden. Er waren zeker 95 plannen ingediend.

Voor 2022 is het Wijkcentrum(anno 1957)gered! Van het bedrag van de cheque kan minstens gas, licht en huur worden betaald. Verder wordt daar ter plekke in de Kerkstraat 123, alles gedaan door tientallen vrijwilligers en de ruimte zelf wordt gebruikt door vele bewoners van het centrum. Maar subsidie blijft nodig. Zie ook www.oudestadt.nl.

Met de komende Gemeenteraadsverkiezingen 2022 en stadsdeelcommissieverkiezingen, met een aangepast beleid, hoopt het Wijkcentrum d’Oude Stadt in 2023 weer onder een driejarige subsidie te kunnen vallen.