AMSTERDAM - De inwoners van Amsterdam Centrum hebben gestemd voor Centrum Begroot. Het eindresultaat geet meer dan 10% stemmers dan in 2020…van 8520 naar 9562 dus een stijgende lijn!

Er zijn nu 39 plannenmakers in afwachting van de uitslag die voor 20 september 2021 bekend wordt gemaakt.. Het lijkt of kleine plannen er wel door heen komen. Mensen houden geld over aan het eind van hun stemming, dus hebben plannen met een klein bedrag een grotere kans. Maar hoe staat het met plannen die een groter budget dan 1500 euro hebben?

Er waren ruim 21 plannen tussen 20.000 en 60.000 euro van de 39… Van vernieuwen van een speeltuin, een andere speeltuin opknappen, bio diversdak , een living Lab, een commercieel krantje steunen, 30 groene daken voor woonboten, tegels her en der weghalen, meerdere groenprojecten; het redden van een wijkcentrum(D’Oude Stadt), meer zitplaatsen in de schaduw, een platform in de Utrechtsestraat, het ontwikkelen van Eberhardkoekjes, steun voor een huis van verbinding etc.etc.

Het is spannend. Er zijn bijna 80.000 brieven utigegaan aan mensen die niet ‘met geheim..’geregistreerd staan bij de Gemeente Amsterdam/stadsdeel centrum. Jongeren tussen 12 en 18 jaar konden ook voor het eerst meestemmen… ruim 10% van de stemgerechtigden heeft gestemd… Meer dan in 2021. Nog een week van spanning en dan is de uitslag! ‘Heeft extra flyeren geholpen of was het niet nodig’? Aldus meedingers.

Ondertussen zijn nieuwe planmakers in Amsterdam zuid bezig voor plannen in hun stadsdeel, dus het verzinnen en meedenken met plannen in Amsterdam is een hot item!