AMSTERDAM - Vlak voor de gemeenteraad officieel besluit de bezuiniging op bouwspeelplaats “het Landje” terug te draaien, bezoekt een groep actieve CDA leden het terrein. In een paar uur tijd wordt onkruid weggehaald, rommel opgeruimd én zelfs een vervallen schuurtje gesloopt. Daarna volgt een inspirerende uitleg over de activiteiten bij de bouwspeelplaats.

Dat de bezuiniging zelf wordt teruggedraaid is nu zo goed als zeker. De gemeenteraad heeft met veel steun een motie hierover aangenomen en deze is al goedgekeurd door de burgemeester en wethouders. Bij het bezoek aan “het Landje” wordt duidelijk dat de bouwspeelplaats bezuinigingen inmiddels gewend is geraakt. Ook hebben de mensen veel te maken met bureaucratie vanuit de overheid.

Met enige regelmaat moet lawaai gemaakt worden wanneer er weer eens domme plannen worden bedacht die het de bouwspeelplaats moeilijk maken. “Zo kwam er eens een ambtenaar langs die vond dat het gevaarlijk was dat kinderen met hamers en spijkers hutten bouwden. Gelukkig heeft een andere ambtenaar dat uit zijn hoofd weten te praten”, meldt een vrijwilliger. Een aantal aanwezige CDA leden hebben hun eigen kinderen op “het Landje” zien opgroeien en zien het bijna als een tweede thuis. De verhalen over kinderen die in armoede opgroeien en hier een stukje warmte en vriendschap vinden zijn inspirerend. Nadat het werk is gedaan zijn ook de actieve CDA leden blij dat ze hun steentje hebben kunnen bijdragen.