AMSTERDAM - Er werd al over geschreven; wijkcentrum d’Oude Stadt krijgt veel bezoek van kandidaten voor gemeenteraad-en stadsdeel centrumverkiezingen 2022.


Nu zeker na Corona, gonst het in het wijkcentrum van de bezoekers. Vele inwoners van Amsterdam-Centrum en de randen erom heen. Met vragen, suggesties, meedoend met activiteiten en meer.

Daarnaast kwam deze woensdagmiddag, in maart’22, de eerste kandidaat van CDA-centrum op bezoek. Dirk van Braak (25), student geneeskunde. Van Braak is een nieuwkomer in de politiek. Komt oorspronkelijk van buiten Amsterdam en waagt nu een sprong in de Amsterdamse politiek.

Wat maakt je bevlogen in de politiek, was een van de vragen.”Proberen dat dingen niet alleen vanaf bovenaf opgelegd worden, maar door bewoners van onderaf bedacht worden en dan politiek gesteund worden…”. Waarom zou je je inzetten voor bewoners van deze stad? “In de corona-tijd bedacht ik mij dat ik mij extra maatschappelijk wil inzetten naast mijn studie en daar ben ik nu mee bezig”.

Misschien een moeilijke tijd met de boosheid die vele Nederlanders hebben op de politiek van het CDA landelijk en in Den Haag(affaire Omtzigt). Maar in Amsterdam hoort in de Gemeenteraad ‘CDA’er Diederik Boomsma wel steun te krijgen’ vinden vele mensen. ‘Soms doen kleine fracties het geweldig goed, al zijn ze ‘klein’’.

Nu kijken of er ook vele Binnenstadbewoners ruimte voor het CDA willen ‘inruimen’ voor Dirk van Braak: Want iedereen wil toch oudere en…jonge enthousiaste mensen in de politiek?!