AMSTERDAM - Zaterdag 6 juli van 12:00 tot 17:00 viert Slotervaart feest op het vernieuwde August Allebéplein. Na een muzikale introductie van de ACCU Fanfare openen stadsdeelbestuurder Ronald Mauer en buurtbewoner Lahcen Farah officieel het plein met taart voor de bezoekers. Voor alle leeftijden zijn er activiteiten aangeboden door lokale ondernemers en sociale projecten, zoals sport- en spel, zweefmolen, wormenhotels maken, photobooth, ponycycles, buurtkapper, creatieve workshops en schmink. Vanaf 15:15 is er een rondleiding door het Rembrandtpark met Vereniging Vrienden van Rembrandtpark. Op de buurtmarkt worden tweedehands en zelfgemaakte artikelen aangeboden door buurtbewoners en creatieve ondernemers. Op het terras geniet je van een hapje en drankje en zijn er live optredens van oa Motha Earth & Jaïr Wix, Unborn Brothers, The Quissingas en de Ru Paré Open Mic Talentshow. Toegang voor het Openingsfeest August Allebéplein is gratis. Alle highlights zijn te volgen via de facebookpagina van Amsterdam BLEND Market.

Vernieuwing Overtoomse Veld
Het heeft met name door de economische crisis lang geduurd voordat de geplande aanpassingen van het August Allebéplein in de wijk Overtoomse Veld voltooid konden worden. Inmiddels kunnen pleinbezoekers eindelijk genieten van een gezellig plein met nieuwe bestrating, bomen, bankjes en waterfonteinen. In de buurt zijn de laatste jaren veel woningen en winkels bijgekomen of opgeknapt. Met de diverse broedplaatsen in de omgeving, veel verschillende culturele achtergronden en betrokken buurtinitiatieven is Slotervaart rijk aan diversiteit, creativiteit en mogelijkheden. Het Openingsfeest August Allebéplein is een viering van de buurt en gelegenheid voor alle bewoners - nieuw- en langwoners, jong en oud - om samen te komen en ook ervaringen en toekomstwensen te delen.

Voor en door de buurt
Bewoners, ondernemers en sociale initiatieven uit Slotervaart e.o. staan centraal tijdens het Openingsfeest August Allebéplein - als vrijwilliger in de organisatie, als deelnemer én als bezoeker. Op de buurtmarkt worden er spulletjes en eten verkocht, is er veel informatie over uiteenlopende buurtactiviteiten en kunnen bezoekers zelf creatief aan de slag. Deelnemers zijn oa de Ru Paré Community, Rataplan, MixTree Languages met Broedplaats Lely, HJK Digi Art, Creade, Vera van Oudheusden Photography, Huis van de Wijk De Buurtzaak, VoorUit, Broedplaats HW10, Kapsalon Aygin, Nisa for Nisa, Staalmannen, Fundacion Cultural PaGoza, Sciandri en jeugdorganisatie Ara Cora. Het Openingsfeest August Allebéplein is een initiatief van Stadsdeel Nieuw-West ism Stichting Amsterdam BLEND Events.