AMSTERDAM - Samen met buurtbewoners en vlottenbouwers drijvende tuinen te maken die de grachten van de Oostelijke Eilanden meer groen en biodiversiteit geven, is het idee van van Rob Schram, kunstenaar.


Rob Schrama, kunstenaar en initiator van evenementen, vertegenwoordigt 'de vlottenbouwers' in Nederland, die vlotten van piepschuim bouwen volgens de principes van Robert Jasper Grootveld, de Anti-Rook Magiër, die in de jaren zestig met de Provo's rond Het Lieverdje op het Spui liep en door zijn ludieke acties Amsterdam wist te transformeren van burgerlijk stadje tot Magisch Centrum van de internationale hippiecultuur.

In de jaren daarna ging Grootveld vlotten bouwen. Hij gebruikte daarvoor gerecycled piepschuim blokken en knoopte deze met landbouwplastic en vissersnetten waterdicht. Door daarop aarde te storten en gewassen te planten, creëerde Grootveld drijvende tuinen en liep daarmee ver vooruit met een ecologisch duurzaam en verantwoorde hergebruik van afval. Zijn culturele erfenis is in de Entrepothaven te bezichtigen en wordt door buurtbewoners gekoesterd.

Dit 'oude' idee is nu ingezet om met geld van Amsterdam verder uitgebouwd te worden! U kunt stemmen op dit of een ander idee.

Studio Dreams Come True